Home » D:News » Cum să te menţii tânăr

Cum să te menţii tânăr

Cum să te menţii tânăr
Publicat: 25.12.2018
Oamenii de ştiinţă susţin că există o legătură între nivelul de inteligenţă al unei persoane şi modul în care acesta se raportează la procesul de îmbătrânire. Potrivit psihologului Angela Nuţu, există un clişeu care spune că vârsta noastră este direct proporţională cu modul în care credem că suntem şi cu modul în care ne simţim.

Românii încep să se creadă bătrâni cu mult înainte de vreme, cu siguranţă aţi observat diferenţele mari de autopercepţie între conaţionalii noştri şi străinii din Vest. Dacă în ţările dezvoltate, la 45 de ani viaţa abia începe şi consideră că este momentul să îşi consolideze o familie, în ţara noastră multe persoane de 45 de ani se consideră deja ”bătrâne“. Tot mai mulţi specialişti în domeniu vin astăzi şi confirmă acel lucru, şi anume că toate atitudinile şi aşteptările noastre cu privire la îmbătrânire chiar joacă un rol important în cât de repede se produce acest fenomen în corpul nostru. Astfel, cei care îşi păstrează o minte puternică şi pozitivă au trupuri sănătoase şi îmbătrânesc mai greu faţă de cei care sunt tot timpul îngrijoraţi de anii pe care îi au”, explică Angela Nuţu, vicepreşedintele Asociaţiei Române de Hipnoză. Mai mult decât atât, specialistul crede că inteligenţa influenţează starea fizică şi vârsta pe care le resimţim. Aşadar, cu cât o pesoană are un coeficient de inteligenţă mai ridicat, cu atât are şanse să se menţină tânără un timp mai îndelungat.

Cum menţii tinereţea – ai grijă de sănătate

“Oamenii mai inteligenţi iau pur şi simplu decizii mai bune în legătură cu starea lor de sănătate. Informează-te, fă-ţi controale medicale regulate, cultivă o atitudine conştientă şi relaxată în legatură cu starea ta de sănătate, tine cont de vechiul dicton ”Mens sana in corpore sano!”, declară Angela Nuţu.

Cum menţii tinereţea – Fii o persoană cu o mai mare „deschidere spre experienţă”

Persoanele deschise către experienţe noi sunt asociate cu un IQ mai ridicat. “Acest lucru se poate datora faptului că un nivel ridicat de inteligenţă ne ajută să procesăm cu mai multă uşurinţă informaţii complexe, ne creşte curiozitatea despre lume, iar sentimente precum entuziasm, curiozitate şi pofta de viaţă ne fac să ne simţim mai tineri. De altfel, deschiderea spre experienţe noi este una dintre trăsăturile de personalitate „Big Five”, fiind deci recunoscută ca o trăsătură importantă şi prezentă de-a lungul vieţii”, explică psihologul.

Continuarea pe CSID.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase